Kanal D İran Halkını güldürüyor!

Kanal D İran ile ilgili yaptığı bir haberi ile İran Halkını kahkahaya boğdu!

Kanal D’nin Haberi çok net ve Açıktı: İranlı bir iş adamı 18.5 milyar dolar parayı (yedi buçuk Milyar nakit ve 20 ton altın) bavul yasasına uygun olarak İran’dan Türkiye’ye geçirmiş.

Bu haber İran’da büyük yankılar buldu, ama galiba Kanal D muhabiri 18 milyar doların ne kadar olduğunu tahmin edememiş!

Kanal D haberine göre 20 ton altının fiyatı 11 milyar dolar, ama şimdi hesaplayalım: London piyasasında her ons altının değeri yaklaşık 940 dolar, ve her ons 31 gram olursa o zaman her gram altının değeri yaklaşık 30 dolar, 1 kilogram Altın ise 30,000 dolar, ve her ton altının fiyatı 30 milyon dolar, o zaman 20 ton altın fiyatı ne kadar eder?

Hemen hesap makinemi çıkarıyorum ve hesaplıyorum: 20 ton altının değeri 600 milyon doları geçmez!

Ama Kanal D nasıl 20 ton altının değerini 11 milyar dolar olarak duyuruyor? Gerçekten bilemiyorum!

Kanal D eğer Altını bu kadar yüksek fiyatla satın alacaksa kapalı çarşının bütün altınlarını toplayıp Kanal D’ye satarım!

Kanal D ayrıca İranlı iş adamının Türkiye’ye soktuğu nakit parayı da 7.5 milyar dolar olarak duyuruyor:

Her bir milyar dolar yaklaşık 398 Ayak küp (11.29 Metre kare) hacim istiyor, o zaman 7 milyar dolar yaklaşık 79 Metre küp yer istiyor.

Belki de Kanal D muhabiri, Başbakan Erdoğan’ın söylediği yatırım amaçlı ülkeye giren toplam 18.5 milyar dolar paranın hepsinin İranlı iş adamına ait olduğunu savunmuş!

Böylelikle Kanal D, 70 milyon İranlıyı bir yandan kahkahaya boğuyor, bir yandan da şu soru işareti İranlıların kafasanıda oluşturuyor:

Acaba hangı ülke 18.5 milyar dolar değerindeki mal varlığı güpegündüz sınır kapısından Türkiye’ye sokmaya izin verir ki?!

Dipnot: İran’ın 2008’de ham petrol ihracından elde ettiği toplam para yaklaşık 82 milyar dolar!

Bağlantı: Kanal D'nin 18.5 Milyar dolarlık Haberi


1 کامنت:

ناشناس می‌گوید:

عزیزم منبع خبرت را ننوشتی
بعدش هم مگر تو دهات زندگی میکنی؟ هر تن طلا را چقدر حساب کردی؟ اگر بلد نیستی اخبار را از ترکی ترجمه کنی یک آدرس بهت میدم که بری ترجمه خبر را بخوانی